31 December, 2010





HAPPY NEW YEAR~~~
sebenarnye x lah happy mane new year nie .tengah sibuk packing barang nak pergi sekolah .sekadar ikut syarat meng'wish' nie.. x pe lah nak sambung balik ..
baibai

27 December, 2010

Lawak lah ..

credit to soompi member who post this..

GRANDMA LETTER!

The other day I went to the local religious book store where I saw a "Honk if you really love Jesus" bumper sticker. I bought it and put it on the back bumper of my car and I'm really glad I did. What an uplifting experience followed.

I was stopped at the light of a busy intersection, just lost in thought about the Lord, and didn't notice that the light had changed. That bumper sticker really worked! I found lots of people who love Jesus. Why, the guy behind me started to honk like crazy. He must really love the Lord because pretty soon he leaned out his window and yelled, "Jesus Christ!" as loud as he could. Why, it was like a football game with him shouting, "Go, Jesus Christ, Go"! Everyone else started honking too, so I leaned out my window and waved and smiled to all those loving people.

There must have been a guy from Florida back there because I could hear him yelling something about a sunny beach, and I saw him waving in a funny way with only his middle finger stuck up in the air. I had asked your two cousins in my vehicle what that meant. They kind of squirmed, looked at each other, giggled and told me that it was the Hawaiian good luck sign, so I leaned out the window and gave him the good luck sign back.

A couple of the people were so caught up in the joy of the moment that they got out of their cars and were walking towards me. I bet they wanted to pray, but just then I noticed that the light had changed, and I stepped on the gas. It's a good thing I did, because I was the only car to get across the intersection. I looked back at them standing there. I leaned out the window, gave them a big smile, and held up the Hawaiian Good Luck sign as I drove away.

Praise the Lord for such wonderful folks!

Love ya all,

Grandma

i laugh terguling guling reading this..

26 December, 2010

[EngSub] G-Dragon (Obsession/Nightmare)




okeyh! lyrics are a bit creepy though .Freakin in love with this song !

A Crazy person ~

Jadi post kali ini hanya lah untuk menyahut cabaran sekaligus memuaskan hati.
cerita kita pada hari ini ialah ORANG GILA!






Dengan 5 perkara sahaja kita boleh dapat membuat konklusi bahawasanya pelajar di atas ialah tidak normal..

1)Namanya ialah iman iskandar ...
Dengar sahaja nama tuh kita boleh membuat konklusi mengapa dia gila

Alasan kedua:
Dia selalu membuat aksi aksi yang kurang senonoh di hadapan kelas.
okeyh! jgn berfikiran negatif ye..

Tidak dilupakan yang ke -3
Dia pernah mengaku dirinya Michael jackson ..
Dia adalah seorang yang tidak dapat menerima hakikat bahwasanya MJ telah pown meninggal dunia

Nombor 4 yang menyokong
Dia juga mengaku dirinya Mr shadow...
gila ~gila~gila

akhir sekali
Dia memang gila ..


Amek ko!!!

15 December, 2010

GD&TOP - HIGH HIGH MV



love this song but not the mv ..
anyway..still enjoy watching it..

10 December, 2010

Just nonsense!




hey!it's been a while since i post any news or anything because lately i have been doing research of my friends behavior on facebook .actually i've been targeting this girl for quite long.But today i've just realised how stupid i am to even called her my best friends.She says that i'm her best friend but she still says bad thing about me infront of other.All she ever wanted is to be well known and famous .The number one thing i hate about her is that she is such a hypocrite. i really don't know how to described her .i can't really describes how she is in this blog because some of you guys might know who she is.So if you really wanna know who this person is ask me in my other blog.

adios

03 December, 2010

Thailand is oK~







Jadi pada tanggal 23 ,24,25 december mama dgn aisyah pergi thailand.memang best lah .Banyak benda yang langsung tidak diperlukan dalam kehidupan seharian telah dibeli .Terutamanya pakaian .Sebelum bertolak mama telah berjanji dan berkata bahawa sesungguhnya mama tidak akan membeli sebarang pakaian .mama nak beli t shirt jer..
tapi semuanye itu DUSTA BELAKA! MAMA beli 5 helai baju .ha3..mama,mama kami semua agak dah .Yang seronoknya ialah apabila saya berjumpa nureen nabila(my best friend) dkat thailand . ini kisah pertemuan dua rakan .

*bell*bell*
aisyahh : aduh orang thailand mane lak nie..nak tidur lah ~
berjalan ke arah pintu sambil menghentak hentak kaki ..
apabila muka pintu itu dibuka...
*ahhhhhhhhhhhhhhhh*(bergegar satu hotel dgn kuasa jeritan ultra kami )
nureen : weyh , kamu nak ikut kite tak
aisyah :tpi kte x mandi lagi..nak ikut!nak ikut!(entah kemane tidak loh saye tahu .tapi nak ikut gak)


yg lain tuh private..he3.

and i end up buying
2 t- shirt
1 bag
4 big bang eversense perfume
2 pack of keychains

atas sebab godaan aroma ikan steam yang mama masak terlalu kuat aisyah x mampu nak menekan nekan dah key board nie..
jadi sekian saja ~

22 November, 2010

thanks for being a good listener!



last night, i was so freaking bored.i wanted to talk to someone but there was nobody to talk to.Luckily i open my YM when i saw hannani was online.yes!i found someone to talk to .so we chat a lot. i told her everything that's in my brain at that time and even she does the same. i felt so relieve because there is actually someone who i could trust and tell all my secrets.when i wake up in the morning i felt much better because i've let everything out last night.

thanks NANI for listening to my stories.

21 November, 2010

i just lied~




i've just done a sin .
i lied to a person .ha3..
ok !here's the story
so , i want to have a sneak peak on facebook .so
i opened it using hieda's account.
so then, someone " tegur" her..
oh my god! what should i do ..
so then i have to lie .and pretend to be hieda which is so hard!
after a couple of minutes i just realise that i was lying which is BAD..
i wanted to tell the person that it was me.
but then the person sign out!.
maybe , the person found out already..
ha3..
sorry dear, it's not my intention !

20 November, 2010

Simple thing could turn into a huge conflict ~

now i understand when people say even if it's small but it can be really bad.
this is what happened in my life.
because of my careless mistakes and my hey it's just for fun behavior my friends are fighting.
i already apologize but , i still feel bad.
so our moral value is.. think before making an action ~

Oh Won Bin (feat Miryo) - I love you and I love you MV [english subs + r...

17 November, 2010

Too much of 2010





this pictures is just too funny ..ha3




2010..
I'M freaking in love with it.well right now I'm focusing in school. i have so much joy in this year.result? i know i dropped a lot.even my friends were shocked.but hey ! i learn from my mistakes. for this year my classmate helps me a a lot especially hieda , bella , zulie, rumaizah and syafiqa . for those who i didn't mention it's not that you guys didn't help me but i owe a lot more to these people.next year I'll be changing class as a result of my stupidity i guess. i won't meet any of them anymore but for hieda I'm going to sleep on top of hieda's bed( I'm saying about double Decker)as for others thank you guys for helping me go through this year perfectly .and next year we won't be seeing maximus generation 0610 anymore.sad!.seriously maxi mus helps me a lot especially f5 pendeta. you guys also gave me the best birthday that i could ever imagine.i remembered going back at the dorm and saw my name on the board wishing me happy birthday . i will never forget that .kak wanie thanks for everything that you have done to me since the first day i came until the last of you in the school you help me a lot. thx for everything. kak fatin i'm sorry if i ever done any mistakes to you . i will miss that quotes of you " yuna , kalau panas tolak kipas sikit eih " .ha3.

and lastly ..I'm sorry to everyone if I've ever hurt your feeling.I'm really sorry .

p/s : i know that not many of my schoolmates gonna read this so it's safe to say it here actually the song a little piece of heaven is actually stuck ed in my head.oh no!I'm changing into their fans..ah kidding just one song doesn't make me a fan .

05 November, 2010

BANJIR~




jadi seperti yang ramai ketahui kubang pasu , jitra telah menjadi mangsa banjir.
tapi kami sekeluarga bernasib baik sebab rumah kami x kena banjir.
tapi dkt skolah kronik kowt .
memang lah tak kene banir tapi air x dek !
harituh ade lori die bawak air .
ya allah , penat betul kami mengangkat air sbb nak penuhkan kolam biar semue orang boleh gune air tuh ..
kesimpulan yang aisyah dapat simpulkan ialah .
BANJIR MEMANG TAK SERONOK ...

ADIOUS~

30 October, 2010

Another thing about folio geo ..

HASIL KAJIAN

Daripada hasil maklumat yang saya kumpulkan saya mendapati bahawa lewat tahun 19 80 an pengangkutan bas adalah alat pengangkutan yang penting untuk mengangkut penumpang . kami mendapati bahwa penumpang yang menggunakan bas terdiri daripada murid sekolah pekerja jabatan kerajjaan , peniaga serta individu sama ada dari stesen utama atau stesen kecil di sepanjang perjalanan bas ini .

Walaupun perkhidmatan bas agak lambat dan kurang selesa tapi kosnya adalah lebih murah jika dibandingkan dengan pengangkutan lain .faktor inilah yang menyebabkan penduduk memilih untuk menggunakan pengangkutan bas ini .




(buat peta minda yg menunujukkan kepentingan pengangkutan terhapat penduduk )





Hasil pemerhatian menunjukkan lebih ramai orang menggunakan perkhidmatan pada cuti minggu berbanding dengan hari biasa.ini adalah kerana ramai orang hendak ke pekan untuk membeli belah dan memenuhi keperluan asas .


HARI AHAD ISNIN SELASA RABU KHAMIS JUMAAT SABTU
JUMLAH PENGGUNA 200 104 120 115 130 250 300



Hasil daripada soal selidik ini, saya mebdapati golongan yang paling ramai menggunakan kereta api ialah mereka yang bersekolah, bekerja . ini kerana, mereka harus berangkat ke sekolah, tempat kerja dan menuju ke destinasi tertentu.terdapat juga perniaga yang berniaga di stesen bas.
Di kalangan pekerja yang bekerja dengan kerajaan atau swasta pula memberikanpendapat bahawa sistem pengangkutan bas ini memberikan kepentingan bagi mereka untuk untuk berulang alik ke tempat kerja ke kawasan tempat tinggal.selain itu, mereka menggunakan pengangkutan bas kerana perkhidmatannya lebih murah daripada sistem pengangkutan lain, misalnya teksi.




Masalah yang sering dihadapi oleh penumpang bas ialah apabila bas mengalami kerosakan di dalam perjalanan . ini menyebabkan perjalanan mengambila masa lebih lama dan perjalanan terpaksa dibatalkan dan ditangguhkan . hal ini menyebabkan berlaku ketidakcekapan perkhidmatan yang disediakan .
Bagi mengurangkan masalah berlakunya kerosakan bas , pemandu bas perlulah memeriksa keadaan bas mereka sebelum bertolak . selain itu , kekurangan tiket bas merupakan satu masalah yang harus dipertimbangkan . ini kerana jumlah penduduk jitra terutamanya pelajar makin meningkat dan apabila tiba musim cuti pelajar sering mengalami masalah untuk pulang dan ada yang terpaksa bermalam di stesen bas.oleh itu , pihak pengusaha perlulah menggunakan teknologi tinggi dan moden untuk memudahkan pelajar membeli atau menempah tiket dengan lebih mudah .



FINISH ~

FOLIO GEO!

ok!sebab ramai yang x tau nak wat folio geo mcm mane sebab x dek buku teks so , aisyah rase baik aisyah masukkan care nak wat camne ngan contoh ..
ok so guys this is it.tpi aisyah tak masukkan hasil kajian dengan kawasan kajian sbb bende tuh kene fikir sendiri and aisyah sendiri x bwat lagi ..


Sekolah menengah sultan abdul halim


Kajian geografi tempatan 2010



Kepentingan pengangkutan bas terhadap pembangunan di jitra, kedah



NAMA:
TINGKATAN:
NAMA GURU:


SENARAI KANDUNGAN

TAJUK
Penghargaan
Pendahuluan
Objektif kajian
Kawasan kajian
Kaedah kajian
Hasil kajian
Rumusan
Rujukan




PENGHARGAAN


Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru geografi saya Cik Hayati bt Isa kerana telah member tunjuk ajar dan bimbingan kepada saya untuk menyiapkan projek kajan geografi tempatan ini .Ribuan terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan kepada keluarga yang memberi sokongan dan dorongan untuk saya menyiapkan kajian ini .saya juga ingin menyampaikan penghargaan kepada pegawai dan kakitangan pejabat daerah kubang pasu yang memberikan maklumat tentang kawasan kajian ini .akhir sekali saya mengucapkan terima kasih kepada 20 orang penduduk ( penumpang bas yang saya temu bual di stesen bas darulaman )yang telah memberikan kerjasama kepada saya semasa kajian dijalankan .


pendahuluan

Bagi memenuhi keperluan sukatan pelajaran untuk matapelajaran geografi ,murid – murid tingkatan dua diberikan peluang menjalankan kerja amali lapangan .hal ini dilaksanakan melalui temakajian geografi tempatan.murid – murid diberi pilihan untuk memilih tajuk kajian masing masing .
Saya telah memilih tajuk kepentingan pengangkutan bas terhadap pembanggunan di pekan jitra , kedah .kajian dijalankan di stesen bas darulaman .masa yang diberikan untuk menjalankan tugas ini ialah 4 hari .setiap pelajar perlu menulis laporan lengkap tentang kajian yang dijalankan .







objektif kajian


Berikut adalah objektif objektif yang ditentukan dalam melaksanakan kerja kursus ini
 Mengenal pasti bagaimana pengangkutan bas memainkan peranan penting dalam membangunkan kawasan kajian
 Mengetahui masalah masalah yang berkaitan dengan pengangkutan bas
 Mengetahui langkah langkah untuk mengenal pasti masalah tersebut.






kaedah kajian



Selepas memilih tajuk kepentingan pengangkutan bas terhadap pembanggunan di pekan jitra saya berbincang untuk memilih kaedah kajian yang akan digunakan
Berikut adalah kaedah- kaedah yang digunakan
 Pemerhatian
Pemerhatian dijalankan mengikut bentuk muka bumi , jenis kegiatan ekonomi penduduk jenis kemudahan social yang ada dan jenis kemudahan lain yang terdapat disitu .
Kami juga memerhatikan cirri kawasan kajian dan tempat sekitarnya dari segi pembanggunan dan kemajuannya
 Temu bual
Sebelum memulakan temu bual kami menyediakan borang soal selidik .
Sesi temu bual dijalankan di stesen bas .seramai 20 orang penumpang di temu bual untuk mendapatkan maklumat tentang jenis pekerjaan , keselesaan menggunakan bas dan tujuan menggunakan bas dan soalan soalan lain .
 Internet
Saya menggunakan kemudahan internet untuk mencari peta dan mendapatkan maklumat tambahan mengenai kawasan kajian yang telah dipilih





Rujukan


Buku teks geografi tingkatan dua
Internet
jabatan daerah



BORANG SOAL SELIDIK

NAMA:
UMUR:
JANTINA:
BANGSA :
ALAMAT:
JENIS PEKERJAAN:
KOMEN TANDAKAN (/) NYATAKAN
KAKITANGAN KERAJAAN
PEKERJA SWASTA
BEKERJA SENDIRI

TUJUAN MENGGUNAKAN BAS:
PANDANGAN TENTANG KEMUDAHAN BAS
KOMEN TANDAKAN ( / )
SELESA
BIASA
KURANG SELESA

29 October, 2010

A Weekends Off.






HEY GUYS!SORRY Lama tak any post .
nie nak cite ape yang dah jadi pagi tadi.
pgi tadi kitrong gi penang .
first gi makan
pastuh shopping at queensbay.
kedai makan yg mama bawak tuh mmg sddap giler.especially ikan 3 rasa tuh .yummy~
shopping beli buku cite , sandals and bb cream .
it's a fun trip..and the funny part is at subaidah nasi kandar.
ktorg petang tuh singgah jap minum air..
and ade mamak tuh cakap naan cheese butter dengan nada yang sangat melucukan hingga membuatkan aisyah ketawa sampai nak tersembur air yang diminum nyer..lucu - lucu betol manusia kat muka bumi nie...
esok plan ptg nak gi tgk wayang rise of the mummy kowt..
malam gi pesta konvo kat UUM .
hope's tomorrow going to be better than today ...amin .

14 September, 2010

YES! DAH RAYE!




Soalan yg banyak ditanye:
a)baju raye tahun ni warne aper
jawapan :kaler campur 2 dengan kaler turqoise
b)duit raye banyak ke?
jawapan :mncapai target yg dikehendaki
c)raye kat mane?
jawapan :kuala kangsar
d)folio sej siap dah:ah!!tidak..

RAYA FIRST

Tahun ni family kitorang raye kat kuala kangsar dulu
raye ketiga baru balik ke baling .
pagi raye tuh bgun awal(huhu banggenyer).
mandi 2 pas2 gi smayang raye.
tahun ni kami dah bertekad!x mau smayang kat masjid yg kecik tuh
ktorg gi smayang raya ka masjid kuala kangsar ..
wah!masjid tuh cantik .
dah smayang raye after tuh ktorg snap beberape picture dalam masjid..ha3
balik kmpung ..tgk 2 dah ade org datang dah..
hmm...kenelah tunggu sampai semua org balik baru boleh lakukan sesi maaf maafan .
aafter tuh ktorg gi tngkp gambr kat luar .
yg raye kat kk tahun ni cume keluarga aisyah ngan keluarga pak teh .
per gi raye byk gak rumah pastuh ktorg balik sebab yg lelaki nak gi smayang jumaat ..
yg laen nyer terlentang didepan tv dan tidor berpakaian baju kurung yang baru dibeli.
perut kenyang bebenor sbb byk makanan yang telah disumbat tanpa henti ..
nasi briyani ,nasi ayam ,kuih ,rendang dan kek..
fuh!penat den mengunyahnyer.
tertidur sampai kol 4..(amboi jauh beno terlajaknyer)
kol 4 bangun sbb ade org dtg ..
malam tuh ktorg gi tngkp kat bandar kuala kansar ..
ha3 .kalo ade nmpk org tngkp gmbr tepi roundbout kat kk tuh
x perlu disangkal lagi sesungguhnye itulah kami..
akibat terase malunyer kami pown pulang ke kampung dengan muke yg puas..


RAYA SECOND
raye 2nd nie kitorg banyak jalan jalan
aim nyer pergi rumah saudare mare yang terletak di ipoh
first gi rumah pak yop and mak cho
pastuh gi umah pah tinggi ..
pastu gi taiping
dekat rumah pak yop kami dapat menyaksikan adegan adegan romantik yang dilakukan oleh generasi mude pada zaman sekarang iaitu antara muhammad danial yang berusia 4 tahun dan marsha yang berumur 3 tahun ..
comel sangat !
kami sempat menangkap gambar..
and in the future kami pasti akan memalukan mereka dengan menayangkan gambar ini kat diorang ha3....
pastuh gi rumah pah tinggi (adik opah )
comel tengok opah dengan opah tinggi bersembang ..
after that gi rumah mak ngah kat taiping .
yg nie yg lame nyer..
sbb sudah menjadi kebiasaan bile pergi taiping mesti makan dekat kedai mamak
yg bernama RAHMAN..makan tosai garing sama teh ais..
wah !delicious..
begitulah kesudahan raye ke 2!~

RAYA KE 3
kali nie kami nak balik ke baling plak ..
perjalanan yan mengambil mase 2 jam ini telah menyebabkan aisyah
seorang yang suke tidur dalam kereta melakukan rutin hariannye di dlm kereta seperti biase..
yes!sampai bmi disambut mesra oleh 3 orang kanak 2 yang bernama
AMIRAH ,SHAHMI DAN SHAHMINA..
kanak 2 hyperactive yg susah untuk dikawal..
best sgt layan diorang 3 orang nie..
byk gmbr kami tngkp..
hari dah petang terpakse meneruskan perjalanan pulang ke jitra..
sampai rumah !!
ONLINE!!!
hu3
begitulah kesudahan raye first je raye ketige yang menyeronokkan ..

02 September, 2010

bewware of this websites muslim ~

DANGEROUS TRICKS AGAINST ISLAM - BEWARE OF THE FOLLOWING WEBSITES

COULD YOU FORWARD AN EMAIL TO SAVE YOUR RELIGION?


Please send this message to every Muslim you know... ASAP!


If you don't... A Muslim somewhere in the world could be receiving false information about Islam. So prevent that from happening. !PLEASE!


Beware of the following websites:


http://www.answering-islam.org/

http://www.aboutislam.com/

http://www.thequran.com/

www.allahassurance.com


These sites have been developed by Jews . Who Intentionally are spreading wrong information about the QURAN , the HADITH and ISLAM itself.


? Please spread this information To all the Muslim brothers and sisters around the world. The list of traced

anti- Islamic websites, about Islam are:


1. http://www.islamreview.com/ This site has posted fake stories of how Muslims converted to Christianity. How do I know? Read the following excerpt from one of the stories: First the 'convert' says: (emphasis added) In the end, I managed to convince my mother, as it was for Allah and I joined the Islamic College. Having graduated as an ustaz, I was soon posted to my neighbourhood? And then: My trip to Mecca for the Haj (pilgrimage) was tiring but eventful. I did not have the rare opportunity to see inside the holy Kabah and the holy idols inside, which Prophet Muhammud had helped to place, as explained in Bukhari's Hadith An Ustaz (scholar) in Islaamic Studies is saying that there are idols inside the Kabah and that too placed by Muhammad (saw) himself!?!?! This clearly shows that the author is deliberately trying to spread misinformation about Islaam and wants to convey to possible reverts to Islaam that it is religion of idol worship. In fact most of the Christian sites use this tactic of false convert stories but it's not always possible to prove it



2. http://www.faithfreedom.org/

AlhamduliLlaah I was able to catch another site posting fake stories of Muslims leaving Islaam. See the false information imparted here. That the attempt is deliberate is known through the claim that the 'convert' has done detailed study about the topic.. For Islamic Education, I had to study about marriage in detail to do well. So, I learnt all the stuff and got the highest grade anyone can get for Islamic Education. And guess what? Because I know it so well, I know that there is a lot of discrimination against women in Islam. Things like a father and grandfather can marry a girl/woman to whomever they want even if the girl/woman doesn't want to marry that person? In addition, I learned things like women couldn't be witnesses in Syariah Courts and things like that

. The first point here is a total lie whereas the second is a distorted version of the truth.....


3. http://www.answering-islam.org/Testimonies/younathan.html

Here's yet another extract from a false convert story aimed at spreading misinformation about Islaam. As I started thinking about my life and the Quran, I realized all Muslims, even the prophet Muhammad, would go to Hell for certain sins they committed in their lifetime. This is a common ploy of the Christian Missionaries. They first inform gullible victims that Jesus (God) is Love and just by believing in the Crucifixion, you will be assured of Paradise . Whereas the concept of God in Islaam is so harsh that no one will be spared from Hell and that even Prophet Muhammad (saw) was not sure of where he would end up. For this purpose they quote an ayat of the Qur'aan out of context. Here there have gone a step further by saying that even our beloved Prophet (saw) would have to go through hell. Nothing could be further from the truth. Anti Islaamic Sites under misleading names


4. http://www.muslimhope.com/


5. http://www.islameyat.com/


6. http://www.islamreview.com/


7. http://www.muhammadanism.com/


8. http://thespiritofislam..com/index.html


9. http://www.abrahamic-faith.com/


10. http://www.gnfcw.com/


11. http://www.knowislam.info/drupal/mno


12. http://www.homa.org/


13. http://www.thequran.com/


14. http://www.Allahassurance.com/


15. http://www.mosque.com/


16. http://thespiritofislam..com/index.html


17. http://www.newislam.org/



Anti Islaamic Sites apparent even by name

18. http://www.islam-exposed.org/

19. http://answering-islam.org.uk/

20. http://www.answeringinfidels.com/

21. http://www.islamundressed.com/

22. http://www.studytoanswer..net/myths_ch1.html

23. http://www.challenging-islam.org/submissions/shariah.htm

24. www.answering-islam.org

25. http://www.islamundressed.com/

26.. http://www.exmuslim.com/

27.. http://www.answeringinfidels.com/

28. http://www.gnfcw.com/

29. http://www.dhimmi........com/

30. http://www.chick.com/information/religions/islam/

31. http://www.acage.org/

32. http://www..apostatesofislam.com/

33. http://www.secularislam.org/

34. http://www..muslim-refusenik.com/

35. http://www.icapi.org/

36.. http://www.hesetsfree.org/

37. http://www...letusreason.org/Islamdir.htm

38. http://www.kafirnation.com/

39. http://www.jihadwatch.org/

40. http://www.anti-cair-net.org/

41. http://apostatesofislam.com/

42. http://challenging-islam.org/

Always check the source of any Islamic web site even if it is very convincing


A FAKE AMERICAN QUR'AN (The FURQAN QUR'AN)


http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1579211755/qid%3D1096805827/102-4933271-2395342

? ? PLEASE DO NOT ignore this. FORWARD this to as many Muslims as you can. The new AMERICAN Qur'an: a dangerous trick.



A new Quran is being distributed in Kuwait , titled 'The True Furqan'. It is being described as the verses of the Shaytan and Al-Furqan weekly magazine has found out


that the two American printing companies; 'Omega 2001' and 'Wine Press' are involved in the publishing of


The True Furqan ', a book which has also been titled


The 21st Century Qur'an '! It is over 366 pages and is in both the Arabic and English languages...it is being distributed to our children in Kuwait in the private English schools!


The book contains 77 Surats, which include Al-Fatiha, Al-Jana and Al-Injil. Instead of Bismillah, each Surat begins with a longer version of this incorporating the Christian belief of the three spirits.



And this so called Qur'an opposes many Islamic beliefs. In one of its verses it describes having more than one wife as fornication, divorce being non-permissible and it uses a new system for the sharing out of the will, opposing the current one. It states that Jihad is HARAM.

This book even goes as far as attacking God Almighty Allah!

All this is poisoning our children at approx. $3.

Brothers and Sisters please make sure you forward this email to as many people as possible so that we can stop this dangerous trick.....

May Allah reward you.. Ameen
8 minutes ago · Report

27 August, 2010

~KUEH RAYA MAKER~






semalam 27 .8 2010 ..aisyah and hieda buat kueh raya ~
sedap gler~
name die V.I.P CHOCOLATE CORNFLAKES <---pengaruh big bang yg kuat
kitorg buat tuh pukul 12:30 and finish pukul 2 :00 malam tau ..
hasilnye sangatlah menakjubkan ..
x terkata kesedapnya!!
gebaboom ah ..

resepinya adalah seperti berikut..
1)cairkan baking chocolate + butter
2)dah cair ??angkat dr dapur..
3)gaulkan cornflakes bersama chocolate yg dah cair <---JGN HANCURKAN CORNFLAKES!!
4)masukkan dalam bekas comei 2..
5)last skali..
jeng 222..

topping die ...ikut korg ah nak ltak ape pown ..
kalo ktorg bubuh hancuran chocolate (mama bli kat england,kalo mama tau ..)

terhasilah satu keajaiban dunia yg menakjubkan ..
aih !lupe lak ..lltak dlm peti ais..

SIAP!

26 August, 2010

~RAMADHAN DATANG LAGI ~





Setelah sekelian lama x menghantar any post..
pejam celik pejam celik ,ramadhan datang menjemput kte lagi ..
pada bulan ramadhan nie..
marilah kita bersama 2 memperbanyankkan ibadah kite..dan meninggalkan benda 2 duniawi
buat sementara waktu ...
perbanyakkan solat sunat ,baca alquran dan ibadat 2 lain ..

"Orang yang sembahyang bulan Ramadan tiap sekali sujud, dikurniakan kepadanya 1700 kebajikan, dan dibinakan rumah didalam syurga daripada permata bagi orang yang berpuasa dan beribadat, 75000 malaikat meminta ampun baginya dari pagi hingga tenggelam matahari, dan dibina sebuah mahligai baginya" . (Al-Hadith)


post yang pendek !!sbp mata dah mengantuk ..
fikir 2 kan lah yeh ...
tata~




just going to answer g dragon 3rd question :
even after 1o years would you still confidently love big bang

of course!!

13 August, 2010

Girls Over Flower Night!!











so the night the princess are waiting for.
Princess day!!
malam tuh best sangat!!
semua kene pergi dewan pukul 8:30 p.m<--kami lmbt sebenarnya.
kat dorm semua sebok bersedia..
semua pakai baju lawa 2..
so kami pendeta form 2 jalan lah skali pergi dewan..
cari 2 meja..alhamdullilah kami semua dpat duduk skali ..
makanan atas meja penuh..
dah tak saba nak makan ni...
semua bermogok dalam hati ..
makan !makan !makan!
tp kene sabor jap..
dgr ucapan ,persembahan skit..
yes!saat yg dinantikan ..makan..
sambil makan sambil tgk persembahan dr form 1 ,2,3,4,5..
the best part was when form 5 start doing their perfomance..
semua join skali ..buat sing-along lah katakan .hahahha
after makan ,persembahan habis..
kami tgkp gmbr..
byk gle gmbr tgkp ..
nak masukkan tp penat nak tekan ..hahahha
yg lawak nya pada malam tuh ..
akibat sangat excited untuk tangkap gambar kt keris tuh..
aisyah pown melompat menyeberangi pagar tuh ..
tgk ,tgk..keboink !jatuh plak ..
malunya teramatlah sangat..
x tau nak ltak muke kat mane..
tp dengan slambernye aisyah berdiri lalu berkata
"k .fine malu sesangat "
budak pendeta yg lain pown gelak..
sebenornya sakit teramat sangat ..
rupa 2 nyer luka je..
nasib x darah ...
banyak lagi kal boleh nak cite..
tp x larat nak menaip..
so , kalo nak cerite dgn lbih lanjut ..
tanyolah privately..
k bye!!

some pics


16 July, 2010

~jalan 2~







tanggal 16 july 2010
me and family +hieda pergi shopping
kat alor star parade..
tyme gi sane kitorg berpecah
mama jalan ngan najwa.
aisyah jalan ngan hieda..sbab nak cari bende yg lain .
hieda die nak cari baju princess day (hari keputerian )
jln 2 sampai sakit and lenguh kaki ..
last decision kami
"lain kali ah beli"
susah sangt nak cari ..
die ade kaler yg x dibenarkan
pink ,hitam ,and hijau
smpat lah kami nak snap beberape gambar

~Vampire fever~




Hari ni trase lak movie fever die..
rase cam nak tgk movie jer..
pagi tadi tgk twilight +newmoon
conclusion nyer aisyah + hieda is on jacob team !!!
bella <----edward team
pastuh after tuh me and hieda tgk cite hindustan
OM SHANTI OM ..
best gle!!!
lpas nie nak tgk cte ape? vampire assistant ? wild child? or what ?
esok aisyah, hieda and bella will be watching eclipse!!
auyo ..x sabar gle

18 June, 2010

sorry !

well actually this poem was made by SITI MARYAM BT AMANI..
we were fighting at that time..
so she wrote me this poem ..actually i was digging into my bag
and suddenly i find this poem..well just wanted to share


the 1st time i sat my eyes on you
i know you are one of a kind
somehow different ,
in a special ways,
you bring light into my life,
and happiness into my heart
words come out
doesn't mean to hurt you
i'm sorry to give you sorrow
it's not my intent
you,re not weird.
but a little trouble
i'm sorry for everything
aisyah nabilah

school holiday is over(no!!!!!!!!!!)


well i'm writing this post because.....
today is the last day of school holiday !!!!
and here i am packing my stuff like a stupid person .
why does school holiday have to end??why?????
in the evening i was busy finishing my homework which i've just started doing i t
wow!finally mission accomplish ..
right now,i'm watching two days one night(the best show ever!!!)
but i kept remembering how i must go back to school..
why is the clock ticking so fast today ..
i hate it...
and yeah! tomorrow all of the form2 student have to go back early
before zuhur prayers..
doesn't it seems weird..me going back early!!!
not in my history it will never happen ..
i'm still considering whether i should go back as usual or not..
ALLAH ,PLEASE HELP ME MAKE MY DECISION !
so from now on i won't be sending any post until the month of august ..
so wait for me in the future..

p/s:mama is going to england tomorrow night..~~full of jelousy~~

15 June, 2010

my history of beginning to love korea


Sebernarnya aisyah tulis post nie nak cerite sejarah aisyah minat korea.kenape tibe 2 tercetus idea nak tulis pasal nie??tadi aisyah baca yang lee dong gun nak masuk army(tidak!!!!!!!!!)

ok nak start dah cite nie

2007:mase nie still blur lagi pasal artis korea..tapi dah tgk skit 2 cite korea.cerite first yang aisyah
tengok full house .wah!!!!!!teringat zaman tuh suke sangat rain .hahaha.pastuh semakin
banyak tengok cite korea.tapi cerite yang paling memberi impak yang besar adalah smile
again .lee dong gun .best sangat mase zaman aisyah mnt lee dong gun uh..so ,sepanjang
tuh aisyah hafal biodata pasal die lah .macam 2..

2008:Zaman nie still minat lee dong gun tapi tahun nie gak aisyah kenal big bang .sebenarnya kisah nie bermula tyme aisyah tgk mv last farewel,aisyah tgk sebab lee dong gun berlakon dalam lagu tuh .tgk 2 aisyah mule prasan best gaklagu nie.sapa yang nyanyi ah aisyah tertanya tanya..rupa 2 big bang .aisyah mula mencari 2 info pasal big bang nie

2009:fuly obses with big bang .beli album lah stokin lah ..and aisyah dok simpan gambar diorang sampai jadi 500++.lee dong gun aisyah still minat cume die tak kluarkan any new movie or anything..jd ke obsesan tuh dah lupe.tyme nie dah master lah dunia kpop nie atas pengaruh najwa gak.

2010:still macam 2009 cume lagi advanced pengetahun tentang k pop ..hahaha .kalau aisyah cerite kat anak 2 and cucu in the future.mesti lawak kan ??ahahha

for those who tak tahu sape lee dong gun picture yang kat atas tu ah die..hahhaha

14 June, 2010

PENANG IS SPLENDID!!!






Harituh iaitu hari jumaat kitorang pergi Pulau Pinang.(tempat tumpahnya darahku huhuhu ) kitorang keluar rumah pagi.Sampai tengah hari makan dekat Subaidah nasi kandar.wow!!!memang kau ah nasi kandar die..sedap sehingga menjilat jari .Harganye pun tak mahal sangat.kemudian kitorang pergi cari hotel.kitorang menginap di hotel hydro batu feringghi.After check in kitorang pergi Gurney plaza.....penat jalan tp best lah ..yang die yg highlight nyer..kitorang nak pergi cari kedai makan yang orang melayu punya..subhanallah susahnye nak jumpe..round 2 sekitar kawasan tuh .tak jumpe .last 2 jumpe lah satu restoran tuh ...sedap gak ah ...kedai tuh memang semangat world cup gile...bola bergantung gantung dengan lagunya lagi...kitorang balik dalam pukul 10 : 3 0 cam tuh ..masuk hotel tgk bola


RSA VS MEXICO
GO MEXICO !!!!!!!!
tengok result seri kan??
tak tengok habis sebab tertidor...

esok tengah harinya kami balik tp singgah rumah kawan mama ..kenduri kahwin ..
lambat kitorang sampai pukul 5 ..yang anehnya ramai lagi orang yang datang kenduri tuh lambat dari kitorang ..ingatkan kitorang yang last....
tu je lah kowt yang larat "beta"type disini sebab video kat youtube dah memanggil manggil nie..
k lah
bye!!!!!!!