18 June, 2010

sorry !

well actually this poem was made by SITI MARYAM BT AMANI..
we were fighting at that time..
so she wrote me this poem ..actually i was digging into my bag
and suddenly i find this poem..well just wanted to share


the 1st time i sat my eyes on you
i know you are one of a kind
somehow different ,
in a special ways,
you bring light into my life,
and happiness into my heart
words come out
doesn't mean to hurt you
i'm sorry to give you sorrow
it's not my intent
you,re not weird.
but a little trouble
i'm sorry for everything
aisyah nabilah

school holiday is over(no!!!!!!!!!!)


well i'm writing this post because.....
today is the last day of school holiday !!!!
and here i am packing my stuff like a stupid person .
why does school holiday have to end??why?????
in the evening i was busy finishing my homework which i've just started doing i t
wow!finally mission accomplish ..
right now,i'm watching two days one night(the best show ever!!!)
but i kept remembering how i must go back to school..
why is the clock ticking so fast today ..
i hate it...
and yeah! tomorrow all of the form2 student have to go back early
before zuhur prayers..
doesn't it seems weird..me going back early!!!
not in my history it will never happen ..
i'm still considering whether i should go back as usual or not..
ALLAH ,PLEASE HELP ME MAKE MY DECISION !
so from now on i won't be sending any post until the month of august ..
so wait for me in the future..

p/s:mama is going to england tomorrow night..~~full of jelousy~~

15 June, 2010

my history of beginning to love korea


Sebernarnya aisyah tulis post nie nak cerite sejarah aisyah minat korea.kenape tibe 2 tercetus idea nak tulis pasal nie??tadi aisyah baca yang lee dong gun nak masuk army(tidak!!!!!!!!!)

ok nak start dah cite nie

2007:mase nie still blur lagi pasal artis korea..tapi dah tgk skit 2 cite korea.cerite first yang aisyah
tengok full house .wah!!!!!!teringat zaman tuh suke sangat rain .hahaha.pastuh semakin
banyak tengok cite korea.tapi cerite yang paling memberi impak yang besar adalah smile
again .lee dong gun .best sangat mase zaman aisyah mnt lee dong gun uh..so ,sepanjang
tuh aisyah hafal biodata pasal die lah .macam 2..

2008:Zaman nie still minat lee dong gun tapi tahun nie gak aisyah kenal big bang .sebenarnya kisah nie bermula tyme aisyah tgk mv last farewel,aisyah tgk sebab lee dong gun berlakon dalam lagu tuh .tgk 2 aisyah mule prasan best gaklagu nie.sapa yang nyanyi ah aisyah tertanya tanya..rupa 2 big bang .aisyah mula mencari 2 info pasal big bang nie

2009:fuly obses with big bang .beli album lah stokin lah ..and aisyah dok simpan gambar diorang sampai jadi 500++.lee dong gun aisyah still minat cume die tak kluarkan any new movie or anything..jd ke obsesan tuh dah lupe.tyme nie dah master lah dunia kpop nie atas pengaruh najwa gak.

2010:still macam 2009 cume lagi advanced pengetahun tentang k pop ..hahaha .kalau aisyah cerite kat anak 2 and cucu in the future.mesti lawak kan ??ahahha

for those who tak tahu sape lee dong gun picture yang kat atas tu ah die..hahhaha

14 June, 2010

PENANG IS SPLENDID!!!






Harituh iaitu hari jumaat kitorang pergi Pulau Pinang.(tempat tumpahnya darahku huhuhu ) kitorang keluar rumah pagi.Sampai tengah hari makan dekat Subaidah nasi kandar.wow!!!memang kau ah nasi kandar die..sedap sehingga menjilat jari .Harganye pun tak mahal sangat.kemudian kitorang pergi cari hotel.kitorang menginap di hotel hydro batu feringghi.After check in kitorang pergi Gurney plaza.....penat jalan tp best lah ..yang die yg highlight nyer..kitorang nak pergi cari kedai makan yang orang melayu punya..subhanallah susahnye nak jumpe..round 2 sekitar kawasan tuh .tak jumpe .last 2 jumpe lah satu restoran tuh ...sedap gak ah ...kedai tuh memang semangat world cup gile...bola bergantung gantung dengan lagunya lagi...kitorang balik dalam pukul 10 : 3 0 cam tuh ..masuk hotel tgk bola


RSA VS MEXICO
GO MEXICO !!!!!!!!
tengok result seri kan??
tak tengok habis sebab tertidor...

esok tengah harinya kami balik tp singgah rumah kawan mama ..kenduri kahwin ..
lambat kitorang sampai pukul 5 ..yang anehnya ramai lagi orang yang datang kenduri tuh lambat dari kitorang ..ingatkan kitorang yang last....
tu je lah kowt yang larat "beta"type disini sebab video kat youtube dah memanggil manggil nie..
k lah
bye!!!!!!!

09 June, 2010

A day when we are all together!


Harituh tanggal 6.6.2010 kitorang Aisyah,Nani,Nidaa and Mizah jumpe balik after about 2 years tak jumpe.

venue:MCdonald
time: 3:00 <---nidaa sorry lambat bru balik kenduri

gambar gambar yang sempat diambil
!!!



Seronok sungguh dapat jumpa dengan rakan lama! Seronok punya pasal, ice cream McFlurry Oreo & Apple Pie di order meski baru balik dari kenduri kahwin Kak Nana. Kisah pulak ak~
Nani ajak pergi Billion, nak beli hadiah katanya. Ak pon tok tek tok tek ikut la pergi PKNS. Sesampai sahaja kitorg, ayah Nida' ada di sana. Jadi, bye bye Nida'!!! Kitorg pon jalan jalan sampai pukul 5. Kemudian Mizah pula ajak ke Tasik Cempaka. Ak turuti walaupun pakai baju kurung segala. Beberapa ketika kemudian, mama pula datang jemput. Babai babai la dengan kawan kawan~

03 June, 2010

results mid -year


Result exam kali ni sangat menyedihkan.....
tak tahu kenapa..study dah study tp result
astagfiruallahalazim..
tak pe,aisyah percaya ni ujian daripada allah kat aisyah..
skrg nie wlaupun balik rumah result dok main 2 dalam otak..
takut sangat nak tgk nombor nanti..
insyaalah in the future i will be more concentrate in my study
and try to prevent tido or bising in kelas,<----------susah sikit kowt..huhuhuhu
satu lagi sebab kenapa walaupun aisyah baca buku sejarah tapi tak masuk 2 sebab aisyah memang tak brape minat 2 subjek nie..

dalam alquran ke hadis tah (x pasti)pernah kata bahawa

"ilmu hanya akan datang kepada orang yang mahu akanya ,jika kita tidak mahu akanya ia juga tidak mahu datang kepada kita."



moral value for this mid year exam.
a)jangan putus asa
b)bljr dengan lebih bersungguh 2
c)belajar untuk suka semua subjek(dengan ikhlas)
d)jangan study last minute