14 September, 2010

YES! DAH RAYE!




Soalan yg banyak ditanye:
a)baju raye tahun ni warne aper
jawapan :kaler campur 2 dengan kaler turqoise
b)duit raye banyak ke?
jawapan :mncapai target yg dikehendaki
c)raye kat mane?
jawapan :kuala kangsar
d)folio sej siap dah:ah!!tidak..

RAYA FIRST

Tahun ni family kitorang raye kat kuala kangsar dulu
raye ketiga baru balik ke baling .
pagi raye tuh bgun awal(huhu banggenyer).
mandi 2 pas2 gi smayang raye.
tahun ni kami dah bertekad!x mau smayang kat masjid yg kecik tuh
ktorg gi smayang raya ka masjid kuala kangsar ..
wah!masjid tuh cantik .
dah smayang raye after tuh ktorg snap beberape picture dalam masjid..ha3
balik kmpung ..tgk 2 dah ade org datang dah..
hmm...kenelah tunggu sampai semua org balik baru boleh lakukan sesi maaf maafan .
aafter tuh ktorg gi tngkp gambr kat luar .
yg raye kat kk tahun ni cume keluarga aisyah ngan keluarga pak teh .
per gi raye byk gak rumah pastuh ktorg balik sebab yg lelaki nak gi smayang jumaat ..
yg laen nyer terlentang didepan tv dan tidor berpakaian baju kurung yang baru dibeli.
perut kenyang bebenor sbb byk makanan yang telah disumbat tanpa henti ..
nasi briyani ,nasi ayam ,kuih ,rendang dan kek..
fuh!penat den mengunyahnyer.
tertidur sampai kol 4..(amboi jauh beno terlajaknyer)
kol 4 bangun sbb ade org dtg ..
malam tuh ktorg gi tngkp kat bandar kuala kansar ..
ha3 .kalo ade nmpk org tngkp gmbr tepi roundbout kat kk tuh
x perlu disangkal lagi sesungguhnye itulah kami..
akibat terase malunyer kami pown pulang ke kampung dengan muke yg puas..


RAYA SECOND
raye 2nd nie kitorg banyak jalan jalan
aim nyer pergi rumah saudare mare yang terletak di ipoh
first gi rumah pak yop and mak cho
pastuh gi umah pah tinggi ..
pastu gi taiping
dekat rumah pak yop kami dapat menyaksikan adegan adegan romantik yang dilakukan oleh generasi mude pada zaman sekarang iaitu antara muhammad danial yang berusia 4 tahun dan marsha yang berumur 3 tahun ..
comel sangat !
kami sempat menangkap gambar..
and in the future kami pasti akan memalukan mereka dengan menayangkan gambar ini kat diorang ha3....
pastuh gi rumah pah tinggi (adik opah )
comel tengok opah dengan opah tinggi bersembang ..
after that gi rumah mak ngah kat taiping .
yg nie yg lame nyer..
sbb sudah menjadi kebiasaan bile pergi taiping mesti makan dekat kedai mamak
yg bernama RAHMAN..makan tosai garing sama teh ais..
wah !delicious..
begitulah kesudahan raye ke 2!~

RAYA KE 3
kali nie kami nak balik ke baling plak ..
perjalanan yan mengambil mase 2 jam ini telah menyebabkan aisyah
seorang yang suke tidur dalam kereta melakukan rutin hariannye di dlm kereta seperti biase..
yes!sampai bmi disambut mesra oleh 3 orang kanak 2 yang bernama
AMIRAH ,SHAHMI DAN SHAHMINA..
kanak 2 hyperactive yg susah untuk dikawal..
best sgt layan diorang 3 orang nie..
byk gmbr kami tngkp..
hari dah petang terpakse meneruskan perjalanan pulang ke jitra..
sampai rumah !!
ONLINE!!!
hu3
begitulah kesudahan raye first je raye ketige yang menyeronokkan ..

No comments:

Post a Comment