18 December, 2011

status menyampah !

Aku antara orang yang bakal mengambil keputusan PMR pada hari khamis ini berase sangat menyampah dan terseksa bile bace status orang yang menceritakan tentang result.
kalau yg berunsurkan doa tak pe. masalahnyer kalo yg setakat tulis

"takutnya nak ambil result"

"seksanya tunggu keputusan pmr nie "

dll

bile bace status mcm nie die mcm mood spoiler je . nak buat countdown ah dan sebagianye . tunggu lah esok nak amik result harini tulis. bru leh aku tak terasa seksa membacanyer..

Saya berharap orang yang membaca ini tidak tergolong daripada golongan di atas !

13 December, 2011

谷歌翻譯不知道


cool tak tulisan di atas ..

nak tahu apa rahsia di sebalik tulisan di atas?

Gunalah perkhidmatan GOOGLE TRANSLATE !
wah ! ada gaya duta google juge aku ni .muahahahaha

私は15分間Google翻訳遊んでいたので、私は非常に退屈です
私のように退屈 Google翻訳で再生する私たちと一緒に来..

10 December, 2011

Don't take our life for granted


when i see he sing . , i regret for taking my life for granted. he's alone since he was 5 years old .
dunno how to explain it ! seriously watch it

Hebat !

i've been listening to his videos lately . he is one awesome 15 years old boy !.

SUNGHA JUNG ~



07 December, 2011

JANGAN BUKAK!

UNDER CONSTRUCTION NIEH !

Perubahan



Tadi pergi belek belek blog. Mengimbau kembali nostalgia lama lah katakan .
Ade setengah tu tak lalu nak bace ! kalo aku yg sekarang ni bace , aku cop budak nie

" sahih gedik "

Kan aku dah mengate kat aisyah jr dah nie.
#nak buat macam mane gedik sangat #

aceh ~ mengutuk aisyah jr skali orang bace entry aku sekarang pun kate aku gedik .

Macam nak delete tapi rase seronok jugak nanti nak ketawakan diriku yang dulu bila dah besor nanti .
terbatal lah niat aku.~~

Konklusinyer kan

Aku pun tak tahu ape fungsi aku tulis post panjang panjang ni. Saje nak bercerite pengalaman aku belek blog .

minta maaf kerana telah membazirkan 15 saat anda membaca entry nieh .
(jangan nak kate lebih dri 15 saat ! aku set gune stopwatch tadi ) <--nampak sangat x de keje


Kalo anda perasan , saye telah meletakkan foto doraemon di atas? Mengapa ? apa motifnya?

sebab Doraemon ada Mesin Cahaya Masa!
hebat kan! korang ada? ha3..


06 December, 2011

slytherin !


why slytherin ?
saje ~ ha3.nak tunjuk berat sebelah aku kat draco malfoy



since it is holiday , and i don't have anything to do this pass 24 hours . I decided to kick back and enjoy myself while watching movies in youtube! guess what? i love it! don't really have the mood to write . so , let the picture do the talking ~

ok ! i admit. i am so eager to share to you guys that my mood came back ! ha3.

this is the movie that i've been watching !

Mean girls 2: this movie is ok ! not bad . i will give it a 3 1/2 star out of 5..ha3


Cyberbully: This movie is really interesting ! i never know cyber bully is this bad. this movie is not a happy-teen-normal-like movie .some might not enjoy it , but seriously , this movie is something .!


Raise your voice : This movie somehow manage to make me cry ! not just tears .it is cry i tell ya !ha3..The best! this movie is sad not in a romantic way, but the love towards a brother to a sister(with blood relation ).haven't watch ? highly recommended!


It takes two : i've watch this movie before , but yet it is so fun! watch it !










03 December, 2011

obliobolibo~


love this pic!
aniqah ismail and me !

i am abandoned


abandoned ? hyperbola sgt ke?.ha3


my mom left me at home!
for 3 days ~


with my mak ngah + pak ngah and their grandson !(hariz and albert)

working on something with maryam ..
hope it will be a blast !

wish us luck !

28 October, 2011

A little thing about iium debate

We went to iium debate ! yay ..ha3.
i know this is history , but yet , i still want to share it with you guys.ha3.
so, this picture combination of BM and BI team..

ok! position ~

1 st : Naj Nizam
2nd : me!
3d :Siti maryam


list of motion :
  • THBT SMOKING SHOULD BE BANNED COMPLETELY
  • THBT CONCERT BY INTERNATIONAL ARTIST SHOULD INCLUDE PERFORMANCE BY LOCAL ARTIST
  • THBT STREET DEMO'S IS NOT THE ANSWER
  • THBT SCHOOL SHOULD NOT PUNISH STUDENT WHO INSULT THEIR TEACHERS ONLINE
  • THBT OPTIMUS PRIME SHOULD RULE THE WORLD
  • THBT ( X IGT LANGSUNG! HA3)
yang last tuh motion agak berat psl political islam , fear ape tah .
Don't blame me for my short term memory ..ha3

actually we change the position during our 2nd match.with the 3o minutes given need to get used of the role discuss motion . Memang serabut .ha3

Role baru

1st : Siti Maryam Amani
2nd: Naj Nizam
3rd: me!

school that we are against with
  • Sri KDU
  • SM Sultan Alam Shah
  • Mrsm Langkawi
  • Mrsm Batu Pahat
  • Mrsm Muazzam shah
  • Mrsm Batu Pahat

Sususan di atas sudah mengikut urutan , mengikut yang mana kami berlawan dulu

review :

it was awesome! every match we tried our best but have to admit , they were all really good! the school that managed to make my brain almost explode is sas . they were good!
going to this debate makes me realize that our school need to work harder in order to achieve a good result.

so the next year debaters Good luck !




02 September, 2011

PMR I HATE YOU !

PMR I HATE YOU !!!!!!~

31 July, 2011

Good one~~

Today i have make a wise decision by cancelling back my friends request .
i just think that is the right thing to do ..
cuz i believe that adding them is just useless.
ha3

p/s : Look mar !! i can do it .

29 July, 2011

Random




Yesterday i heard random kids saying things about Pirates . Just now i heard a kid making weird sounds like * ubloobliobblioli * while eating.

i was like -_- ..

07 June, 2011

BELAJAR KENA IKHLAS~

tadi terdetik hati nak bukak iluvislam . tiba tiba terkeluar adab menuntut ilmu yang first skali die keluarkan ialah niat yang ikhlas

sabda rasullah
Sesiapa yang menuntut ilmu kerana selain daripada Allah SWT ataupun menghendaki menuntut ilmu (sebaliknya) selain daripada Allah SWT, maka disediakan tempat duduknya daripada neraka." [HR Tarmizi]

bagi aku niat pelajarlah yang selalu silap.sesetengah orang belajar sebab nak dapat PMR8A nak dapat straight a spm dan bla bla bla. . bagi aku , kite kene belajar sebab kita nak ilmu .kan allah ade kate belajar tu satu ibadah . kita belajar sebab kita nak ilmu . kita nak naikkan nama umat islam dan kita sedar yang ilmu yang kita dapat tuh akan membantu kita masa hadapan . .
tapi setengah orang dah terpesong dah niat diorang belajar.diorg belajar sebab nak dapat 8A dan sebagainya ..
aku x tau lah..nie pendapat aku overall ..kalau aku ade silao aku mintak maaf awal awal . nie cume pendapat

06 June, 2011

i love myself!

Today the almighty me had finished most of my homework which is
science - 3 sets including correction (have to copy back all of paper 2)
geography - 1 set
bahasa melayu - essay
english - 4 set including paper 2
mathematic (skit skit)- paper 2 only
Agama - 2 set which is killing cause i don't bring my reference book


i am so proud of myself
i started doing my homework at 3:00pm and finished at 3:00 am ..
12 hours of homework !!
i have never been so proud of myself!

tomorrow is my folio day ~~
hope it will be another success !

Aisyah doing homework day !

With the power that were given by myself i will declare today as

AISYAH DOING HOMEWORK DAY !..

citizen ,
let 's all unite our energy together work until out last breath to kill the homework monster !!
TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE

03 June, 2011

how could this be happening

if this is the way gdragon treats girl then he will have no problem with girls.
his voice will melt girls heart ~~

ahhh~~ how lucky this girl!

26 May, 2011

Yolanda Be Cool Vrs DCup - We No Speak Americano [Official Video]

thanks to Miss Nurul i'm currently addicted to this song ..
it's very catchy~


19 March, 2011

110228 [ENG] Secret Big Bang (Secret Garden Parody) 1/2 【HD】

inilah faktor utama mengapa terdetik di hati untuk menonton secret garden yang sebenor full sampai episode20..


Agenda Selepas Masuk Sekolah

Esok adalah hari pulang ke sekolah dan juga merupakan hari PERTEMUAN WARIS~~(tidak!!)
Perjumpaan waris esok hari hanyalah untuk pelajar tingkatan 3 dan 5 .Perjumpaan waris sinonim dengan ayat menceritakan segala tingkah laku pelajar kepada ibu bapa .Bagi pelajar yang terlebih terpimpin ini merupakan saat yang paling digeruni dan perlu dihindari . Ketakutan ini berlaku kerana guru guru mungkin akan menceritakan kelakuan kita yang kurang menyenangkan kepada ibu bapa (tak semua guru ye!).Jadi bagi menghindarkan perasaan takut ini silalah berkelakuan senonoh di sekolah ~~.

situasinya boleh digambarkan seperti berikut.




Pada keesokkan harinya semua pelajar tingkatan 3 akan pergi mendaki gunung jerai(yay!)Apabila hendak mendaki apa yang sangat penting ialah kerjasama dan muafakat. Jadi tolonglah bertolak ansur .setiap pelajar akan bergerak mengikut kumpulan yang telah disusun . telah disusun tetapi belum diberitahu. insya - Allah semuanya akan berjalan lancar ..
amin~

adakah ia akan jadi seperti ini ??

13 March, 2011

Pengaruh kakak!

Maka tajuknyer cerita pada hari ini ialah pengaruh kakak.
kakak merupakan individu yang paling banyak mempengaruhi kita dan selalunya semuanya menjadi.setelah sampainya aku di rumah ,kakak ku mempengaruhi aku untuk menonton drama ini
tajoknye..


SECRET GARDEN

pandangan asal
"ish! best ke cite nie..nmpk cam x best jer.( nie berdasarkan pandangan awal kat gmbor ni.Gmbr x nmok best pown" ..

monolog di atas berkaitan dengan pic dibawah.




tapi bak kate orang "Don't judge a book by it's cover"
cite nie best rupenyer..
jadi saye mengsyorkan semue orang tontonlah cite ni sebab die tak macam cerita korea lain. dia unique!

01 February, 2011

Terima kasih ~

Terima kasih kepada penyorok pencil case ngan botol air kerane telah memulangkannyer kembali selepas tamat waktu persekolahan!!sengsara aku x dek pencil box sepanjang hari!

◀[SUBS] GD & TOP ★ Baby Good Night [MV:HD] Español & English - Roman



GD LOOKS SO FREAKIN SOMETHING IN THIS MV ~

15 January, 2011

Kami merupakan chef berkaliber ~




Ya allah!! apakah salah diriku dan kakak ku ini..
kenape cupcakes ini tidak naik naik! mengape frostingnyer tidak berkaler putih gebu~~

ya! jadi pada hri ini saya dan kakak ku (www.bloggertaktegar.blogspot.com) ingin mencuba bakat kami untuk membuat cupcakes! kami memang amateur lagi yeh..sepanjang proses pembuatan kami menghantam masukkan nutella, gula icing mengikut kehendak kami sahaja..ha3..
sekarang nie kami masih menunggu hasilnyer..
Dah lah silap beli bekastuh ..atas kepandaian diriku , aku telah membeli yang muffin punyer casing..ha3..


harap harap ade lah rupe cupcakes..
AMIN~~