19 March, 2011

110228 [ENG] Secret Big Bang (Secret Garden Parody) 1/2 【HD】

inilah faktor utama mengapa terdetik di hati untuk menonton secret garden yang sebenor full sampai episode20..


Agenda Selepas Masuk Sekolah

Esok adalah hari pulang ke sekolah dan juga merupakan hari PERTEMUAN WARIS~~(tidak!!)
Perjumpaan waris esok hari hanyalah untuk pelajar tingkatan 3 dan 5 .Perjumpaan waris sinonim dengan ayat menceritakan segala tingkah laku pelajar kepada ibu bapa .Bagi pelajar yang terlebih terpimpin ini merupakan saat yang paling digeruni dan perlu dihindari . Ketakutan ini berlaku kerana guru guru mungkin akan menceritakan kelakuan kita yang kurang menyenangkan kepada ibu bapa (tak semua guru ye!).Jadi bagi menghindarkan perasaan takut ini silalah berkelakuan senonoh di sekolah ~~.

situasinya boleh digambarkan seperti berikut.




Pada keesokkan harinya semua pelajar tingkatan 3 akan pergi mendaki gunung jerai(yay!)Apabila hendak mendaki apa yang sangat penting ialah kerjasama dan muafakat. Jadi tolonglah bertolak ansur .setiap pelajar akan bergerak mengikut kumpulan yang telah disusun . telah disusun tetapi belum diberitahu. insya - Allah semuanya akan berjalan lancar ..
amin~

adakah ia akan jadi seperti ini ??

13 March, 2011

Pengaruh kakak!

Maka tajuknyer cerita pada hari ini ialah pengaruh kakak.
kakak merupakan individu yang paling banyak mempengaruhi kita dan selalunya semuanya menjadi.setelah sampainya aku di rumah ,kakak ku mempengaruhi aku untuk menonton drama ini
tajoknye..


SECRET GARDEN

pandangan asal
"ish! best ke cite nie..nmpk cam x best jer.( nie berdasarkan pandangan awal kat gmbor ni.Gmbr x nmok best pown" ..

monolog di atas berkaitan dengan pic dibawah.




tapi bak kate orang "Don't judge a book by it's cover"
cite nie best rupenyer..
jadi saye mengsyorkan semue orang tontonlah cite ni sebab die tak macam cerita korea lain. dia unique!