07 June, 2011

BELAJAR KENA IKHLAS~

tadi terdetik hati nak bukak iluvislam . tiba tiba terkeluar adab menuntut ilmu yang first skali die keluarkan ialah niat yang ikhlas

sabda rasullah
Sesiapa yang menuntut ilmu kerana selain daripada Allah SWT ataupun menghendaki menuntut ilmu (sebaliknya) selain daripada Allah SWT, maka disediakan tempat duduknya daripada neraka." [HR Tarmizi]

bagi aku niat pelajarlah yang selalu silap.sesetengah orang belajar sebab nak dapat PMR8A nak dapat straight a spm dan bla bla bla. . bagi aku , kite kene belajar sebab kita nak ilmu .kan allah ade kate belajar tu satu ibadah . kita belajar sebab kita nak ilmu . kita nak naikkan nama umat islam dan kita sedar yang ilmu yang kita dapat tuh akan membantu kita masa hadapan . .
tapi setengah orang dah terpesong dah niat diorang belajar.diorg belajar sebab nak dapat 8A dan sebagainya ..
aku x tau lah..nie pendapat aku overall ..kalau aku ade silao aku mintak maaf awal awal . nie cume pendapat

06 June, 2011

i love myself!

Today the almighty me had finished most of my homework which is
science - 3 sets including correction (have to copy back all of paper 2)
geography - 1 set
bahasa melayu - essay
english - 4 set including paper 2
mathematic (skit skit)- paper 2 only
Agama - 2 set which is killing cause i don't bring my reference book


i am so proud of myself
i started doing my homework at 3:00pm and finished at 3:00 am ..
12 hours of homework !!
i have never been so proud of myself!

tomorrow is my folio day ~~
hope it will be another success !

Aisyah doing homework day !

With the power that were given by myself i will declare today as

AISYAH DOING HOMEWORK DAY !..

citizen ,
let 's all unite our energy together work until out last breath to kill the homework monster !!
TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE

03 June, 2011

how could this be happening

if this is the way gdragon treats girl then he will have no problem with girls.
his voice will melt girls heart ~~

ahhh~~ how lucky this girl!