20 June, 2017

Next Blogpost

next post will be on my scuba diving experience weeee

19 June, 2017

Opinion - News

When the news is too focussed on politics, its coverage on political issue is more than important stuff people are complaining about such as GST or scholarship or other. 

For news on politics, they called on random people to give their opinion, they called experts for interview but when it comes to things the society are complaining everyday, they did not make such an effort. 

This is exactly why it is important to have freedom of speech .To help those who rely on news as their information , to know that there are differing opinion in the society and make them realise that the news could be very one sided/ bias.




Sekian opinion Aisyah yang tak seberapa 


14 June, 2017

Finishing Sem 4

Alhamdulillah pejam celik celik celik , esok dah last paper bagi semester ni which is Land law II.


Kenapa aku kata celik celik celik? 

Sebab basically during final week ni kau bukan tidur sangat pun , kau tidur pun bagi mengelakkan kau pengsan dalam exam hall but dont get me wrong, tidaklah aku study 24 jam, cuma aku punya rutin harian kene tambah, jadi instead of aku kurangkan rutin hiburan aku, aku kurangkan tidur.

Maka balance lah balik kan? gitu logik aku untuk final exam kalini. Tapi tak tahu logik ni applicable ke tak, we will see from the result later. 


Mungkin ada yang curious , aku belajar mana sebenarnya ?

UITM lagi ke sebab dulu pernah post pasal UITM. Tak rakan- rakan, aku bukan lagi belajar di UITM , aku dah pindah pergi UM tapi masih di lawschool lah.

Mungkin jugak ada yang nak tanya , UM lawschool okay ke ? susah tak ? mungkin nanti aku boleh la cerita sikit- sikit pasal lawfac kat UM ni tapi in one word aku akan describe nya sebagai "Different" .


COP

UM X UI (UNIVERSITAS INDONESIA)

With the Japanese Friendsssss

Tutorial group aku during first year. i wasn't present sbb down with fever T.T


 Ni sedikit sebanyak gambar aku dalam aktiviti fakulti . Sebenarnya aku bukanlah orang aktif fakulti sangat sebab malas nak ber-law sangat , but i try my best to balance both la social life sendiri dan juga try involve sedikit sebanyak dekat fakulti. Cheers.

10 June, 2017

Sembang sembang sebelum Sahur

Assalamualaikum semua rakan rakan 💃


Sekarang ni dah pukul 4 :12 am. Ni bulan Ramadhan jadi aku berjaga ni sebab nak tunggu sahur la . Kalau tak makan kang aku kebuluran lapar so aku tunggu dan alang- alang boring ni aku teringat blog . Ape yang orang selalu tulis kat blog ah aku dah lupa the joy of blogging yang aku rasa dulu-dulu zaman aku kanak- kanak Ribena. Sekarang aku dah besar aku dah upgrade ke  neslo dah .😏
Harini dah hari ke berapa ramadhan pun aku dah tak ingat sebab sekarang ni tengah Finals so otak aku dah tak berfungsi dengan baik . Harini hari ape pun aku tak pasti yang aku tahu , esok tak de paper dan next paper 13/6. Ni memang syndrome normal bagi aku setiap kali musim final exam. Aku konfirm orang lain pun mesti macam aku.

Oh harini jugak , Gdragon buat concert solo dia dekat seoul . So tadi while going through the picture aku rasa bangga la dengan achievement dia. Dulu aku minat dia tak sangka dia akan stay lama macam ni dalam industri hiburan. aku minat bebodoh je , mungkin aku ni sebenarnya ade the eye for talent , mungkin sebenarnya aku patut bekerja dalam industri hiburan sebenarnya kan. Malaysia macam perlukan pakar je untuk bantu dia naikkan industri hiburan negara kita sebab malaysia punya entertainment industry dia tak strong la. Dia macam short  sangat . Talent tak di shinekan sewajarnya dan mungkin kebanyakkan orang berbakat ni , tak nak shine kan diri diorang dkt media pun sebab diorang tak nak terlibat dengan gossip2 kurang berkualiti yang industri kita selalu keluarkan dan fokuskan.

Dulu , dalam zaman 2010 dan kebawah , aku rasa hiburan kita masih okey la. waktu tu kita ada MC yang reliable tau yang kita tahu boleh buat penonton nak tengok show dia yakni Aznil haji nawawi , tapi as time passes by , aznil macam busy2 buat benda lain and now i rarely see him in the tv anymore. Drama masa zaman tu pun masih berkualiti tapi sekarang kadang2 aku tengok tv mengucap banyak kali terkejut kenapa cerita begini mampu keluar dekat tv. Apa kurang ke pembuat drama di malaysia ni. hmmmm.

Okay lupakan industri Malaysia , sebagai penghargaan dekat GD , aku nak letak la mv dia kat bawah post ni incase rakan2 ku ni nak tengok video dia .

Bye
Aisyahebat

27 January, 2015

life

the fact we can never travel back to change time when we regret the most hurt. i never know how serious and how true the claim that you never knew the value of someone until they re gone can be so true and hurtful at times . the fact that i losses a friend almost 1 year back bring sooo much change to the way i value people , friends especially .